yangın kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Yangın yahut ivedi pozisyon vakalarında binalardaki insanoğluın kolay tahliye edilmesi bâtınin Yangın Bapsı kullanılmaktadır.

– Duman engelleri yangına dayanıklı bölmelerle sağlamlanacak ve bölme zarfında arsa düz baplar

Göksu Kapı olarak üretimini yapmış olduğumız Yangın Kapılarını en birinci sınıf malzemeleri kullanarak dileme edilen mimarida yapım yazar, montaj ve tamir süreçlerinde zaruri mekanizmaların hazırlık edilmesi sürecinde de zeval allıkıyoruz.

Her yangın merdiveninin her dü tarafında korkuluk, hızmaşte ya da örek bulunması gerekmektedir. 

Kapı sistemlerinin yangın benzeri kıran anlamış olurında hem kaçış hem güvenlik hizmeti sunması onları çok giranbaha hale getirmiştir.

Yangın kapıları olarak da aşina müstacel çıkış baplarının ne malzemeden kuruluşlması gerektiği, nite konumlandırılacağı, menteşelerinden kapı kollarına ve gövdesine derece peklik seviyeleri cemi makul standartlar gözetilerek bünyelmalıdır.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da belli standartlara bakarak üretilmek zorundadır. 

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere ehil olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının başka bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların güvenli bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini esenlar.

Yangın kapısı, bir binada yangın simultane kullanılan bir güvenlik önlemidir. Alelumum yangın merdivenlerinde, ivedili çıkış noktalarında veya yangınla savaşım ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın sırasında alevlerin ve yamanın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

Yangın merdiven kapısı her açıdan kolaylıkla görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli fail levhalar ve alışverişaretler kullanılır.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini mütenasip görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli saksılı kriterler Yangın Merdiveni Kapısı kaynak önüne aldatmaınarak karar verilmektedir. Özellikle selim bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yararlı raporunun allıkınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Yapı ve inşaat malzemeleri arasında arsa düz kilitler; farklı özellikleri, çallıkışma sistemleri ve kaliteleri ile…

Yangın merdiveni imalatı her ne derece yan bir dal kadar görünse bile kesinkes yapım sektörüne kardeş bir dal olarak görülmelidir. Yangın merdivenleri ve yangın kapıları yalnızca demirden evet da çelikten yapım edilmiş basamaklar ve kapılar olarak görülmemeli. Binalara bu merdivenlerden yaptırırken nazarıitibar edilmesi gereken en önemli noktalardan bir tanesi merdivendeki kişinin yangın alevlerinden korunmasını esenlayacak korunaklarında titizlikle binalmış olmasıdır.

This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger this block including submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed veri.

Report this wiki page